Terassimaton asennus- ja hoito-ohjeet

Kun asennat mattoa parvekkeelle tai terassille, noudata seuraavia ohjeita:

Mittaaminen

  • Peruskokoisen parvekkeen terassimatto suositellaan leikkaamaan matotettavan alueen lyhyemmän sivun mukaan, mikä helpottaa asennusta ja puhtaanapitoa. Suurempien pinta-alojen matottaminen voi kuitenkin olla helpompaa pituussuunnassa.

  • Ennen asennusta ja viimeistelyä varmista, että pohjan reikäkuviointi on samansuuntainen. Tällä varmistetaan yhtenäinen ulkonäkö ja värisävyjen yhdenmukaisuus asennettujen matonpalojen välillä.

Leikkaaminen ja Muotoilu

  • Aseta matto lattialle niin, että pohjapuoli on ylöspäin. Mittaa ja merkitse tarvittavat kulmaukset tarkasti erottuvalla kynällä. Käytä terävää mattopuukkoa tai saksia maton leikkaamiseen siististi ja tarkasti.

Hoito

Maton puhtaanapito on yksinkertaista:

  • Imurointi: Imuroi matto säännöllisesti poistaaksesi irtoliat ja pölyn.
  • ⁠Harjaus: Poista lika harjaamalla matto esim. katuharjalla tai jämäkällä rikkaharjalla.
  • Pesu: Tarvittaessa pese matto enintään 40 C° vedellä. Vältä kemiallisia pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa maton materiaalia. Miedot saippuat sopivat hyvin.

Huom! Mikäli asennat maton tulisijan eteen, huolehdithan paloturvallisuussuositusten mukaisesta kipinäsuojasta.

Säännöllisellä huollolla varmistat, että terassimattosi pysyy kauniina ja kestävänä pitkään. Tahroja ei tarvitse säikkyä, terassimatto on tehty elämää ja ajanviettoa varten. Nauti parvekkeestasi ja terassistasi uuden, helppohoitoisen terassimatton kanssa!