Maton asennus ja huolto

Mitä tarvitsen mattojen pesuun?

+

Synteettiset kuidut sietävät hyvin kovaa kulutusta ja kestävät yleensä kevyen vesi- ja vaahtopesun. Mattojen pohjakäsittely ei kestä rypistämistä, joten suosittelemme laakapesua ja -kuivausta. Keinokuituiset matot on yleensä käsitelty valmistusvaiheessa vettä ja likaa hylkiviksi sekä antistaattisiksi. Tällaisen käsittelyn voit itse tehdä matolle vesipesun jälkeen suojasuihkeella.

Vesipesu max. 40 asteessa. Matto kastellaan, veteen laimennettu pesuaine levitetään matolle, harjataan pehmeällä harjalla käsin ja huuhdellaan useita kertoja.

Laakapesussa matto on suoralla tasolla. Matto kastellaan, veteen laimennettu pesuaine levitetään matolle, harjataan pehmeällä harjalla ja huuhdellaan useita kertoja. Matto kuivataan suoralla tasolla.

Aineen x käyttäminen matolle?

+

Ennen kuin maton pintaa käsitellään uudella aineella, tulee varmistaa, että aine varmasti soveltuu kyseisen pinnan käsittelyyn. Uutta ainetta täytyy aluksi testata pieneen ja huomaamattomaan kohtaan matossa ennen kuin sillä käsitellään koko pinta. Näin vältetään suuremmat vahingot, mikäli aine jostain syystä reagoi pinnan kanssa odottamattomalla tavalla.

Mikä puhdistus- ja hoitoaine on paras?

+

Mikäli parvekematot  ovat hyvässä kunnossa, ja vaativat lähinnä puhdistusta ja pesua. Suosittelemme puhdistamiseen mietoja pesuaineita kuten laimeaa mäntysuopaliuosta. 

Yleensä ottaen matot puhdistetaan joko imuroimalla, harjaamalla tai maksimissaan 40-asteisella vesipesulla.

Miten havunneulaset ja lemmikkien karvat saa poistettua matosta?

+

Tähän kannattaa käyttää katuharjaa tai juuriharjaa. Niillä saa helposti irrotettua ylimääräiset roskat matolta. Myös imurointi tehokkaalla pölynimurilla on toimiva tapa poistaa lemmikkien karvat ja havunneulaset.