Tee parvekkeestasi viihtyisämpi ja monikäyttöisempi oleskelutila!

Apr 25, 2023

Terassien ja parvekkeiden kausi on alkanut!

Nyt alkaa olla se hetki vuodesta, kun toinen toistaan kauniimmat ja kutsuvammat parvekkeet ja terassit koristavat sisustusjulkaisuja niin lehdissä kuin sosiaalisessakin mediassa. Tyylejä ja makuja on monia, mutta yksi asia yhdistää niitä kaikkia, nimittäin jokainen niistä on omistajaansa varten sisustettu ja laitettu, ja hänen sekä perheensä ja ystäviensä ajanviettopaikaksi suunniteltu.

Terassi/parveke vai hukkatila?

Harmittavan usein terassi ja parveke jäävät kodin lisätilana hyödyntämättä esimerkiksi ajan, rahan tai jaksamisen puutteen vuoksi. Mielekkään sisustuksen puuttuminen ei houkuta viettämään niillä vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa, ja siksi tila usein unohtuu tai sitä hyödynnetään väliaikaisena sijoituspaikkana kodin vanhentuneelle tai rikkonaiselle irtaimistolle, esimerkiksi pahviroskalle ja vanhoille sanomalehdille.

Millainen sitten on mukava terassi?

Terassit eroavat sisustuksiltaan käyttäjänsä tarpeiden mukaan. Aina tarpeet ja toteutus eivät kuitenkaan kohtaa, minkä vuoksi terassin tai parvekkeen täysi potentiaali jää käyttämättä. Yksi parveke voi olla pieneen kokoonsa nähden liian täynnä tavaraa, kun taas toisen, isomman terassin tyhjänkolkko tunnelma ei ole omiaan kutsumaan ihmisiä mukavaan ajanviettoon. Onkin hyvä miettiä sitä, millainen tarve juuri minulla on, mitä minä haluan omasta lisätilastani rakentaa ja millaisen olotilan haluan sen minulle tuottavan.

Lapsiperheille tärkeää saattaa olla tila ja turvalliset sekä toimivat sisustusratkaisut. Terassin lattialla voisi olla vaikka pehmoinen terassimatto, jonka päällä pelailla lautapelejä tai jolle heitetyllä lattiatyynyllä voi mukavasti loikoilla lueskelemassa vaikka sarjakuvalehteä. Varttuneempi väestö ehkä kaipaa viihtyisää, viherkasvein koristettua tilaa, joka kauniilla ja yksityiskohtaisella sisustuksella kutsuu nauttimaan hetkistä arjen keskellä ja seurustelemaan perheen ja ystävien kanssa.

Ulkomatto luo pohjan ja mukavuutta terassien ja parvekkeiden sisustukseen

Usein sisätiloissa terassin tai parvekkeen oven vieressä on tohvelit tai sandaalit valmiiksi aseteltuna odottamassa terassille siirtymistä. Paljain jaloin kulkiessa eron sisätilan ja terassien sekä parvekkeiden lattiapintojen välillä huomaa heti, ja varsinkin betoniset pinnat tekevät olon usein hiukan epämukavaksi karhean ja kalsean tuntuman vuoksi. Siksi terassimatto onkin monelle ykköshankinta terassin tai parvekkeen sisustusta suunniteltaessa. Käyttökohdettaan varten maton tulisi sietää erilaisia sää- ja lämpötilaolosuhteita, jolloin katseet täytyy kääntää ulkomattovalikoimiin.

Lämmin ulkomatto terassille

Markkinoilla olevista ulkomatoista Dry Step® Termomatto on ollut terassi- ja parvekemattona hyvin suosittu erityisesti sen pehmeyden, lämmöneristävyyden ja mukavan jalkatuntuman vuoksi.
Terassien alta maaperästä ja parvekkeiden betonilattiasta hohkaa kylmää, mutta Dry Step® Termomatto estää tehokkaasti vedon. Maton solumuovipohja varastoi käyttäjästä itseensä lämpöä ja heijastaa sen takaisin tehden lattiasta lämpimän tuntuisen paljaille jalkapohjille ympäri vuoden. Dry Step® Termomaton käyttäjänä et siis enää tarvitse tohveleita tai sandaaleita terassilla ja parvekkeella!

Oma terassini odottaa myös vielä keväistä sisustusta talven jäljiltä. Pohja on onneksi kunnossa, sillä mattona on ollut jo kolme täyttä vuotta sama Dry Step® Termomatto. Se on kestänyt vilkkaat leikit, ulkosaunasta terassivilvoittelun kautta sisälle kipittäneet jalat, kesäiset terassiyöpymiset ja kymmenet lettukestit perheen ja ystävien kanssa. Tänä keväänä lämpötila terassilla on kohonnut lasituksen ja maton ansiosta parhaimmillaan jo 24 lämpöasteeseen ja terassin ovi onkin ollut auki ison osan päivästä. Taitaa olla aika siirtää katse ja jalat omalle terassille ja alkaa suunnitella tulevan kesän viherkasveja ja sisustusta.

Tilaa Dry Step® Termomatto!