Terkut terassilta!

Feb 26, 2021

Olen Sonja, lifestylebloggaaja, 1-vuotiaan lapsen ja 8-vuotiaan koiran äiti, vaimo ja sisustusta sekä matkailua rakastava seikkailija. Perheemme asuu rivitaloviisiössä uudiskohteessa pääkaupunkiseudulla, ja kotimme rakkain paikka on minulle lasitettu terassimme ja takapihamme. Lisäksi vietän paljon aikaa vapaa-ajan asunnollamme Pohjois-Savossa. Bloggaan Termomaton sivuilla vuonna 2021, ja kerron terassielämästämme eri vuodenaikoina; keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella.

Ensilumessa ja kylmissä talvipäivissä on tunnelmaa ja on ihanaa kääriytyä lämpimässä vaatetuksessa viltin alle nautiskelemaan kirjasta ja kahvista. Rakastan kuitenkin eniten sitä fiilistä, kun talvi alkaa kääntyä tammikuun loppupuolella kevääksi. Aamut alkavat valoisana riippumatta heräämisajankohdasta, ja töistä kotiin tullessa on edelleen valoisaa. Meidän perhe viettääkin kotiin tultua sekä viikonloppuisin mahdollisimman paljon aikaa ulkona!

Terassimme mahdollistaa sen, että ulkona on mukavaa olla säällä kuin säällä. Vaikka ulkona olisi kylmä, termomatto lasitetulla terassilla eristää uskomattoman paljon maasta nousevaa kylmyyttä, ja lasit puolestaan suojaavat viimalta tai sateelta. Terassilämmittimen avulla puolestaan myös etäpäivien vietto onnistuu mutkitta auringonpaisteessa ”ulkoillen”, sillä tilassa tarkenee olla ilman päällysvaatteita.

Hankimme keväällä 2020 termomaton pitkän harkinnan jälkeen, emmekä ole katuneet hetkeäkään. Matto on uskomattoman lämmin, mukava jalan alla, ja siitä on helppo imuroida ulkoa kantautuva roska tai pestä lapsi- ja koiraperheessä usein tulevat tahrat. Lisäksi matto sopii sisustukseen, sillä se on kauniin sävyinen ja pelkistetty. Ja mikä parasta, mattoja saa useissa eri sävyissä, joten sen saa sopimaan tilaan kuin tilaan. Kokeilimme aiemmin ns. tavanomaisempia mattoja tilassa, mutta silloin terassilla vietetty aika jäi todella vähäiseksi, koska tila oli liian kylmä oleskeluun. Nyt termomaton laiton myötä vietämme takapihallamme lähes puolet kotonaoloajasta.

Maton sävyn päättäminen oli helppoa, sillä tilasin mallipalat suoraan Termomaton kotisivuilta, ja mallasin niiden avulla kätevästi meidän sisustukseemme sekä talomme sävyihin sopivan maton. Meidän termomattomme koostuu neljästä osasta, jotka on aseteltu vierekkäin. Mittasimme ja asensimme matot itse, mutta Termomatolta on saatavilla myös asennuspalvelu. Koin kuitenkin, että itse asentaminen oli todella helppoa, ja maton muotoilu sujui helposti mattoveitsellä. Terassimatto tuli pari päivää tilauksen jälkeen, eli tilaaminen ja toimitus sujui superhelposti. Halusin useasta osasta koostuvan maton, sillä näin yksi osio on kevyt kopistella tai nostaa esim. pesuun.

Talvella pihalta kantautuu terassille paljon lunta kenkien mukana, mutta termomatto ei tästä kärsi. Kun lumi sulaa, matto kuivuu itsestään eikä siihen jää esim. rumia läikkiä. Pakkaspäivinä pitkän lenkin jälkeen perheemme kokoontuukin usein viikonloppuisin terassille, ja nautimme suojaisassa tilassa välipalaa ja kaakaota lämmikkeeksi.

Rakastan polttaa kynttilöitä vuoden pimeimpinä aikoina niin sisällä kuin talvella. Onneksi termomatto on syttymätöntä ja paloturvallista materiaalia, sillä siten kynttilöistä on mahdollista nauttia lyhdyissä terassilla, ja se luo talvi-iltoihin ihanasti tunnelmaa.Minulla on tapana sisustaa terassiamme vuodenaikojen mukaan ja sen vuoksi onkin huippua, että termomattojen sävyt ovat neutraaleja ja sopivat jokaiseen tyyliin. Marraskuussa kerään terassille paljon havuja ja lisään tunnelmavalaistusta helmikuulle saakka. Tässä tunnelmassa onkin ollut ihana esimerkiksi juhlistaa vaihtuvaa uutta vuotta villasukat jalassa lämpimässä neuleessa uuden vuoden raketteja katsellen. Termomaton vuoksi siis koko perheen ei tarvitse kaivaa toppavarustusta esiin, vaan terassilla tarkenee viettää kilistää vaihtuvan vuoden kunniaksi myös pakkasella.

Onneksi talvi alkaa kääntyä hiljalleen nyt kevääksi, palataan termomattokuulumisiin uudelleen siis silloin, kun kevät on kunnolla koittanut!

Terveisin,
Sonja