Terassin sisustus Termomaton avulla

Apr 29, 2021

Olen Sonja, lifestylebloggaaja, 1,5-vuotiaan taaperon ja 8-vuotiaan koiran äiti, vaimo ja sisustusta sekä matkailua rakastava seikkailija.

Perheemme asuu rivitaloviisiössä uudiskohteessa pääkaupunkiseudulla, ja kotimme rakkain paikka on minulle lasitettu terassimme ja takapihamme. Lisäksi vietän paljon aikaa vapaa-ajan asunnollamme Pohjois-Savossa.

Bloggaan Termomaton sivuilla, ja kerron terassielämästämme eri vuodenaikoina; keväällä, kesällä, syksyllä ja talvella.

Vietämme päivittäin aikaa takapihallamme koko perheen kera, ja siksi olen halunnut panostaa paljon sen sisustukseen ja viihtyvyyteen laadukkailla kalusteilla sekä tekstiileillä.

Termomatto on ollut meillä yksi parhaista hankinnoista lasitetulle terassille. Se eristää hyvin lämpöä, on helppo puhdistaa ja sopii kauniisti sisustukseen. Värivalikoimaa on runsaasti, joten matoista löytyy varmasti sopiva sävy jokaiseen kotiin!

Terassi elää vuodenaikojen mukaan

Terassi elää vuodenaikojen mukana

Rakastan juhlia ja juhlapyhiä, ja pyrinkin aina koristelemaan kotia teemojen mukaisesti. Tänä keväänä lasitettu terassi uudistui niin pääsiäisenä kuin vappunakin. Jo pienillä elementeillä kuten tekstiileillä ja kasveilla saa kivasti vaihdettua tilan ilmettä.

Pääsiäisen aikaan koristin terassia pajunoksin, vappuna puolestaan ilmettä toivat ilmapallot ja serpentiinit. Kuivakukkia hyödynnän paljon muina vuodenaikoina, eikä kastelusta paahteisella eteläpihalla tarvitse näin murehtia päivien lämmetessä.

Terassin eri toiminnot 

Lasitettu terassi on yksi lapsemme suosikkileikkipaikoista. Kasaamme usein hänelle terassille teltan, laitamme pallomeren ja hän saa ottaa leikkeihin parhaimmat lelunsa. Näin koko perhe viihtyy yhdessä samassa tilassa.

Lasitettu terassi toimii meillä myös ruokailuhuoneena. Olemme useina viikonloppuina nautiskelleet välipalaa ja iltapalaa terassin sohvalla istuskellen.
Dry Step® Terassimatto lämmittää niin jalkojen alla, että lämpötilan ollessa nollan yläpuolella tilassa kärsii olla ilman kenkiä niin etteivät varpaat palellu. Viileinä päivinä tilaa lämmittää myös lämpölamppu.

Etätöiden lisääntyessä terassi toimii myös usein minulla työhuoneena. Mikä onkaan ihanampaa, kuin siirtyä läppärin ja kahvikupin kera sisätiloista terassin sohvalle, ja antaa auringonsäteiden lämmittää kasvoja.

Terassilla on mukava pitää myös juhlia

Työnteosta voi nauttia ihan eri tavalla tällaisessa tilassa. Myös koiramme Late on terassin sohvan suurkuluttaja, ja nukkuukin mielellään päikkärit ulkosalla ohikulkijoita samalla tarkkaillen.

Pimenevinä iltoina puolestaan laskemme usein puolisoni kanssa terassilla olevat Visorin kaihtimet alas, sytytämme kynttilät ja nautimme lasilliset viiniä.
Odotan jo kovasti, että voimme kutsua näihin illanviettoihin mukaan taas ystävät ja naapuritkin.

Kaihtimien tuoman suojan, sekä termomaton ja infrapunalämmittimen myötä terassille on myös mukavaa tulla vilvoittelemaan saunan jälkeen pelkässä pyyhkeessä tai kylpytakissa.

Kevään pihatyöt terassille

Tänä keväänä viimeistelimme keskeneräistä uudiskohteen pihaamme rakentamalla jatkopalan terassille. Tässä nurkkauksessa taaperon on mukava hoitaa nukkea, leikkiä keittiöleikkejä ym.

Vanhempien valvontatyötä taas helpottaa, kun voimme istua leikkipaikan vieressä lasitetulla terassilla lämpimän termomaton päällä kylmän maan/ muovituolin sijaan.

Sisäinen viherpeukaloni herää yleensä aina pääsiäisen aikaan, jolloin alan haaveilemaan viimeistään pihan istutuksista.

Rakastan etenkin narsisseja ja helmililjoja. Istutuspuuhat on mukava hoitaa kevätauringon lämmittäessä, mutta usein sää on vielä liian kylmä sormille. Sen vuoksi suoritankin ne yleensä terassin lattialla istuskellen, ja terassimme termomatto ei ole kärsinyt, vaikka sille on usein kaatunut suuretkin määrät multaa ja kuravettä istutuksien tiimellyksessä.

Koirakin viihtyy lämpimällä terassilla

Mieheni on kätevä käsistään, ja hän nikkaroi viimeisten lumien lähdettyä meille kukkalaatikot terassin reunoja rajaamaan. Toiveissa meillä oli suojaisampi ja yksityisempi piha, joten päätimme istuttaa toiselle puolelle pihaa tuijia sekä havuja, ja toiselle puolelle taas humalaa ja hyötykasveja.

En jaksaisi odottaa, että viimeisetkin pakkasyöt ovat menneet, ja pääsen ihastelemaan työn tuloksia ja vihertävää pihaa!

Pihan avoimet kohdat tullaan vielä aitaamaan, jotta pieni koiramme pysyy pihassa karkaamatta. Samalla saadaan myös kutsumattomat vieraat, kuten kasveja poskeensa pistelevät jänikset pysymään pois pihaltamme.

Onneksi kesäisistä säistä on saatu jo vähän esimakua, ja terassi alkaa olla valmis kesäkuntoon. Palaillaan siis keskikesän jälkeen asiaan!

Terveisin,

Sonja