Mitä on huomioitava, kun hankit terassimattoa?

Mar 30, 2022

Ylivoimaisesti tärkein ominaisuus, joka terassimatosta täytyy löytyä, on hengittävyys. Emme voi korostaa tätä liikaa, koska terassimaton hengittävyys vaikuttaa aivan valtavasti siihen, miten maton alla oleva pinta käyttäytyy.

Jos matto ei hengitä, niin sen alla oleva materiaali alkaa ”muhimaan” ja terassimatto saattaa tarttua parvekkeen lattiaan tai terassin laudoitukseen kiinni. Hengittämätön matto ei nimittäin päästä kosteutta läpi, vaan se pitää sen allaan. Näin tapahtuessa lattiasta lähtee maalit silloin, kun matto otetaan pois esim. pesuun laitettaessa. Terassin laudoitukseen alkaa pahimmassa tapauksessa kertymään kosteutta ja me kaikki tiedämme, mitä se taas aiheuttaa…

Kun matto hengittää, niin tällaisia ongelmia ei synny. Hengittävä terassimatto kuivuu lattialla paikallaan ollessaan, vaikka se olisi kastunut läpimäräksi! Patentoitu Dry Step termomatto on nimensä mukaisesti yksi esimerkki tällaisesta matosta.

Testasimme mattoa siten, että annoimme sen olla talven paikallaan terassilla. Sen päälle satoi kymmeniä senttejä lunta, mutta matto toimi silti kesällä täysin samalla tavalla, kuin aiemmin.

Kysy siis aina ennen kuin valitset terassillesi tai parvekkeellesi sopivaa mattoa, että hengittääkö matto. Se on kaikista tärkein ominaisuus, mikä terassimatossa täytyy olla.